Pertama kali denger nih lagu yearss ago, lagi itu iseng2 beli kasetnya padahal boro2 tau siapa yang nyanyi and lagu2 di dalamnya enak apa kaga, ahahaha..

Turned out lagunya enak, tapii seiring dengan waktu, yang masih nyangkut itu cuman yang “Scatman’s World”.

And thanks to Youtube, I finally got to see the clip and ngeliat orang yang nyanyiin nih laguu, ahahaha..

Kemaren ini sempet nyari2 liriknya tapi belon bener2 merhatiin and hari ini ntah kenapa kembali tergoda buat ngeliat liriknya lagi karena somewhat gua ngerasa liriknya ini maknanya “dalam”.

Gua udah pernah post link ke liriknya tapii berhubung kayanya udah kelelep ke bawah, gua paste lagi aja dhe, in case kalian mo denger.

Here’s the link to the video clip :

http://www.youtube.com/watch?v=OUWBAy3bATI

And tadi pas browse2 ada link Wikipedia-nya :

http://en.wikipedia.org/wiki/Scatman%27s_World

http://en.wikipedia.org/wiki/Scatman%27s_World_(song)

And sekarang gua mo ngebahas liriknya yang diambil dari :

http://www.lyricsdownload.com/scatman-scatman-s-world-lyrics.html

~.*.~

Scatman’s World – Scatman

(Scatting)

Scatman’s World

(Scatting)

I’m calling out from Scatland
I’m calling out from Scatman’s world.
If you wanna break free you better listen to me.
You got to learn how to see in your fantasy.

I’m calling out from Scatland
I’m calling out from Scatman’s world.
If you wanna break free you better listen to me.
You got to learn how to see in your fantasy.

Everybody’s talkin’ something very shockin’ just to
Keep on blockin’ what they’re feelin’ inside but
Listen to me brother, you just keep on walkin’ ’cause
You and me and sister ain’t got nothin’ to hide.

Scatman, fat man, black and white and brown man
Tell me ’bout the colour of your soul.
If part of your solution isn’t ending the pollution
Then I don’t want to hear your stories told.
I want to welcome you to Scatman’s world

(Scatting)

I’m calling out from Scatland
I’m calling out from Scatman’s world.
If you wanna break free you better listen to me.
You got to learn how to see in your fantasy.

Everybody’s born to compete as he chooses
But how can someone win if winning means that someone loses.
I sit and see and wonder what it’s like to be in touch.
No wonder all my brothers and my sisters need a crutch.

I want to be a human being not a human doing.
I couldn’t keep that pace up if I tried.
The source of my intention really isn’t crime prevention.
My intention is prevention of the lie,
Yeah, welcome to the Scatman’s world

(Scatting)

I’m calling out from Scatland
I’m calling out from Scatman’s world.
If you wanna break free you better listen to me.
You got to learn how to see in your fantasy.

(Scatting)

I’m calling out from Scatland
I’m calling out from Scatman’s world.
If you wanna break free you better listen to me.
You got to learn how to see in your fantasy.

(Scatting in background)

Listen to me
I’m calling out from Scatland
I’m calling out from Scatman’s world.
If you wanna break free you better listen to me.
You got to learn how to see in your fantasy.

(Scatting)

~.*.~

Seperti biasaa.. mari kita bahas liriknya, huahaha :p

Everybody’s talkin’ something very shockin’ just to keep on blockin’ what they’re feelin’ inside

Hmm.. bukankah itu benar? Kadang kita itu lebih sibuk bicara untuk mengenyahkan “suara2” dalam pikiran kita.

When we did any wrongdoings, oftentimes it wasn’t that we didn’t know what we did was wrong, there was an inner voice that had warned us but we chose not to listen to it.

Iya ngga sih?

Scatman, fat man, black and white and brown man tell me ’bout the colour of your soul

This one’s interesting, karena so many times kita terjebak apa yang terlihat oleh mata sehingga lupa untuk mengecek bagaimana seeh sebenarnya kondisi hati orang yang bersangkutan?

Hmm.. what colour is my soul yaa? Kayanya masih keeps changing from time to time :p

You got to learn how to see in your fantasy

Bagian yang ini menarik, and ampe sekarang gua ngga ngerti, maksudnya apaan seeehh, Scatman’s John?!

Everybody’s born to compete as he chooses but how can someone win if winning means that someone loses

Hal menarik lainnya.. mungkin karena kita dari kecil secara ngga langsung (and tanpa disadari) udah ditanamkan ajaran kalo untuk menang maka harus mengalahkan yang lain, dalam artian kalo satu menang ya yang lain kalah, ngga ada tuh win-win solution makanya pas udah gede diperkenalkan ama ini jadi rada bingung and telmi, ngga ngerti gimana harus menerapkannya?

Karena yang ada dalam benak kita khan, kalo yang satu menang berarti yang lainnya kalah, huehehe.. *tawa ironis*

I want to be a human being not a human doing, I couldn’t keep that pace up if I tried

Kalo ngomongin soal klipnya, this one got my attention the most, penggambarannya itu menarik jadi walau gua ngga ngerti bedanya “huma being” ama “human doing” tapi gua bisa menangkap “ironi” di balik kalimat itu.

Jadi gua beralih ke kesimpulan gua sendiri dhe (as always :p).

Hmm.. bukannya ngga bagus bekerja sebaik mungkin, tapii.. gua rasa banyak orang yang ngga menyadari and menjadikan pekerjaannya sebagai identitas dirinya.

And that makes me wondering..

Soo.. kalo that job is taken away from you.. what’s left of you?

Gua kemaren ini pernah bertanya2, “If you lost all of your possessions and belongings, what’s left of you?”

Itu sebenernya sih pertanyaan buat diri gua sendiri, huahahaha..

Biar kata kalo gua tanyain ke koko gua pasti dhe dibilang pertanyaan ngga penting yang ngga perlu dipikirin, menurut gua itu pertanyaan yang penting.

Gimana bisa ngga penting kalo from time to time that question always popped in my head?

So, at least it’s something important to me.

Itu basic yang pengen gua capai, yes, I might be poorer if I lost all my possessions and belongings but at that time, I want to know for sure that I’m still me, the “inside” isn’t changed karena what I am isn’t based on what I possessed.

Huaa.. masih panjang perjalanan untuk sampai ke tahap itu, huahaha..

Lanjutt..

Oohh.. ternyata lirik yang perlu dibahas udah abis, ahahaha, jadii marii kita akhiri notes ini sampai di sini 🙂

Met menikmati akhir pekan semuanyaa ^o^

-Indah-

Advertisements